Prostočasnik - revija za ustvarjalno preživljanje prostega časa

četrtek, 2. april 2009

Zajčki

Princes krofki s smetano in jagodami. Čokoladni bombon bo smrček, zobotrebci bodo brki in velika papirnata ušesa najlepši okras za zajca Zeljekrajca.

Potrebujemo:
  • 250 ml vode
  • ščepec soli
  • 80 g masla
  • naribano lupinico ½ limone
  • 200 g moke
  • 4 jajca
  • 0,5 l sladke smetane
  • 6 žlic sladkorja
  • jagode ali kakšno drugo sadje
Vodo posolimo, ji dodamo maslo in limonino lupinico, nato pa jo zavremo. Moko presejemo in jo stresemo v vrelo vodo. Mešamo toliko časa, da se testo loči od dna posode. Testo prestavimo v drugo skledo in ga malo ohladimo, potem pa previdno vmešamo jajca.
Na raven pekač položimo papir za peko. Testo nanašamo z žlico, ki jo pomakamo v vodo. Če imamo brizgalno vrečko, jo napolnimo s testom in na papir za peko iztiskamo kupčke testa.
Pečemo 20 minut pri temperaturi 230 °C. Med peko kupčki narastejo.
Krašenje
Ohlajene krofke prerežemo po polovici. V zgornjem delu naredimo z nožem zareze, v katere vtaknemo iz papirja izrezana velika ušesa.
Smetano stepemo, jagode pa pretlačimo skupaj s sladkorjem. Na spodnji del krofka nadevamo smetano, nanjo položimo jagode in pokrijemo z zgornjim delom z ušesi. V sredo krofka v smetano potisnemo čokoladni bombon ali rozino in štiri zobotrebce za brke.

Recept in priprava Rada Kos

Iz Prostočasnika Pomlad 2008

Ni komentarjev:

Objavite komentar