Potrebujemo:
- 250 ml vode
- ščepec soli
- 80 g masla
- naribano lupinico ½ limone
- 200 g moke
- 4 jajca
- 0,5 l sladke smetane
- 6 žlic sladkorja
- jagode ali kakšno drugo sadje
Na raven pekač položimo papir za peko. Testo nanašamo z žlico, ki jo pomakamo v vodo. Če imamo brizgalno vrečko, jo napolnimo s testom in na papir za peko iztiskamo kupčke testa.
Pečemo 20 minut pri temperaturi 230 °C. Med peko kupčki narastejo.
Krašenje
Ohlajene krofke prerežemo po polovici. V zgornjem delu naredimo z nožem zareze, v katere vtaknemo iz papirja izrezana velika ušesa.
Smetano stepemo, jagode pa pretlačimo skupaj s sladkorjem. Na spodnji del krofka nadevamo smetano, nanjo položimo jagode in pokrijemo z zgornjim delom z ušesi. V sredo krofka v smetano potisnemo čokoladni bombon ali rozino in štiri zobotrebce za brke.
Recept in priprava Rada Kos
Iz Prostočasnika Pomlad 2008
Ni komentarjev:
Objavite komentar