Prostočasnik - revija za ustvarjalno preživljanje prostega časa

ponedeljek, 6. julij 2009

Višek sadja + prosta sobota = sadna pita

Uh, tole je bilo pa tako dobro, da moram deliti občutke z vami.
Na naši terasi 'na veliko' pridelujemo sadje - borovnice, jagode, hruške, ananas, mango, ... hecam se. Tu in tam kakšna borovnica in jagoda res zrasteta in to prav slavnostno potem postrežemo. Se nam pa včasih nabere sadja v hladilniku in takale mešanica je prav odlična priložnost za narest sadno pito.
Izbereš karkoli. Nujne so le borovnice. Te dajo tako fino krvavo rdečo barvo! :)
Sadje sem očistila in pokuhala.Potem se to mešanico pretresla v posodo za pečenje in čez naložila testo. Tega na hitro zmiksaš kar v multipraktiku. Pet minut dela.Takole je šlo v pečico.Tole je pa že na mizi. Pazi, vroče!In ostanek za zvečer. Komaj čakam, da bolečina od kosila malo popusti ...
Božansko, vam rečem.
Ne morem vam še zaupat recepta, ker ga morajo najprej objavit v Pri nas doma.

Lahko pa ugibate, kaj za eno sadje je šlo vse notri.

Rada

7 komentarjev:

  1. Njami, slastnoizgleda. Borovnice, jagode in hruške?

    OdgovoriIzbriši
  2. Borovnice, maline, marelice,naribana jabolka,1 hruška.
    V glavnem ta drage stvari, ki jih jejo razvajene riti mojih dečkov.

    OdgovoriIzbriši
  3. Res zgleda strašno fino! Če sem dobro razumela - testo je samo nad sadjem?

    OdgovoriIzbriši
  4. Mljask, se ugibat ni bilo vec treba, kaksnega kosa se pa sploh ne bi branila :)
    LP, Tulpika

    OdgovoriIzbriši
  5. Suzi, ja. To je fora. Testo je tako mehko, da ga kar z roko namečeš gor. Potem se stopi, ker je notr ful masla in se razleze čez sadje.

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako to zgleda slastno! Pa tudi bere se slastno... mi je kar sladkor padel :))))
    Sem pristaš pit, ampak kaj takšnega še pa res nisem videla, da ima testo samo zgoraj.... Bo treba preizkusiti :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Tole je dobro in nasiti že če samo gledaš!

    OdgovoriIzbriši