Prostočasnik - revija za ustvarjalno preživljanje prostega časa

sreda, 9. december 2009

Abeceda idej s Suzi

Ste pripravljeni na ustvarjanje v verzih?

Veronika Repinc Bajrič, učiteljica in redna avtorica Prostočasnika, je izdala prav posebno slikanico Abeceda idej s Suzi z ustvarjalnimi projekti za najmlajše. Danes sem jo dobil v roke in lahko povem, da je res nekaj posebnega.

»Nastala je predvsem iz želje, da ideje, ki se rojevajo v moji glavi, podelim še z drugimi. Škoda bi bilo, da bi izpuhtele. V knjigo sem želela vključiti vse svoje znanje in izkušnje iz umetniškega in pedagoškega področja. Dati pa sem hotela tudi ekološko sporočilo, saj lahko večino materialov, ki nas obdajajo, koristno uporabimo, namesto da jih vržemo v smeti«

Slikanica je malo drugačen ustvarjalni priročnik, poln preprostih idej, ki nam jih ponuja glavna junakinja Suzi. Suzi je smešno, ustvarjalno, zabavno in igrivo dekle. V pesmih se pogovarja s predmeti, ki jih preoblikuje, hkrati pa na prefinjen način nagovarja mladega bralca, da bi se pri delu in hišnih opravilih zabaval.

Knjiga je namenjena otrokom, ki so v sodobnem potrošniško naravnanem času že skorajda pozabili, da lahko sami s svojimi rokami ustvarjajo čudovite stvari. Zanimiva in uporabna je tudi za vzgojitelje in učitelje. Hkrati daje možnost staršem, da se smejijo, ustvarjajo, zabavajo in igrajo s svojim otrokom.

Avtorica Veronika Repinc Bajrič je za slikanico prispevala tako tekst, pesmi, ilustracije in ideje. Slikanica na 56 straneh (cena slikanice je 17, 95 evra) vsebuje duhovite ilustracije, 25 pesmic in 25 idej, urejenih po abecedi in opisanih s postopki dela. Oblikoval jo je Jernej Kokelj, izšla pa je v samozaložbi.

Informacije in nakup:

Veronika Repinc Bajrič
Ulica Pod gozdom 19
4264 Bohinjska Bistrica

www.suzi.si
tel.: 041 630 580

Ni komentarjev:

Objavite komentar