Prostočasnik - revija za ustvarjalno preživljanje prostega časa

ponedeljek, 6. april 2009

Prostočasniška odprava Barjanskega zmaja

Eva je rekla, da moramo it nujno pogledat potopljena drevesa na Barje. Zaradi dežja in visoke vode se je spremenilo v velikansko jezero. Tako nas je topla cvetna nedelja zvabila v nekdanji svet koliščarjev. Nekdanji?
Iz Črne vasi smo se peljali proti Preserjem in nato levo na poljsko pot. Križarili smo po kolovozih, ampak ne čisto po vseh - marsikateri se konča pod vodo.
Uživali smo v dvojnih razgledih ravninskih odsevov, opazovali ribe v naraslih potokih, navijali za žabo, ki je proti bregu plavala - seveda - žabico. In kot repo vlekli iz blata škorenj, ki je ostal v šoti po Filipovem pristanku čez lužo. Ter metali na suho vse tiste polžke, ki niso uspeli pravočasno splezati na suho vejo.
In skoraj ne bi mogli domov - če ne bi avta za kratek čas spremenili v gliser. Seveda smo šli prej preverit globino - na noge. ;)

Vzemite si prosti čas in obiščite ta Bajerland. Ampak pohitite, voda odteka!
Smer:
Iz obvoznice se zapeljite proti Plečnikovi cerkvi in nadaljujte v smeri Preserij. Na levi strani boste čez nekaj km videli leseno hišo in pred njo asfaltirano cesto. Nato se peljete še malo naprej. Ko pridete do naslednje asfaltirane ceste na levi strani, ki je z znakom na sredini zaprta, ste na pravi poti. Ampak čez vodo se vozite na lastno odgovornost! ;)

1 komentar: