Prostočasnik - revija za ustvarjalno preživljanje prostega časa

Prostočasnik

revija za ustvarjalno preživljanje prostega časa

Tako smo poimenovali revijo, v kateri pripravljamo raznovrstne zamisli za domiselno in ustvarjalno preživljanje prostega časa otrok in staršev. Prav tako je revija namenjena vzgojiteljicam in učiteljicam, kot pripomoček za popestritev dela v vrtcih in šolah.

Danes, ko se življenje odvija vedno hitreje in so naši dnevi prepleteni s številnimi obveznostmi, se nam pogosto zgodi, da nam prosti čas zbeži.

Težko najdemo prave zamisli in vzpodbude, da bi sami ali z otroki počeli kaj zabavnega, domiselnega in ustvarjalnega.

Pa vendar je prosti čas prav tisto bogastvo dneva, ko lahko počnemo stvari, ki so nam ljube, nas radostijo in obarvajo življenje. In prav v prostem času se lahko v miru posvetimo svojim otrokom, prisluhnemo njihovim mislim in občutjem.

Mnogo je stvari, ki jih lahko počnemo skupaj, tudi takšnih, ki smo jih počeli sami, ko smo bili majhni. Danes pa smo na njih preprosto pozabili. Še vedno lahko skačemo ristanc, se igramo "zemljo krast", pletemo venčke iz marjetic ali skuhamo češpljevo marmelado. Le kam so se izgubile narodne pesmice, ki smo jih prepevali, ko smo šli na izlet?

Na leto izidejo štiri številke, z njimi spremljamo letne čase in se po njih ravnamo. Velika pozornost namenjenamo tudi praznikom in praznični ustvarjalnosti. Prispevki zajemajo različna področja, med seboj pa se prepletajo in dopolnjujejo. Ljubkovalno jih imenujemo: ustvarjalnice, kamrice, rojstnodnevnice, kuhalnice, bralnice, odpotovalnice in vrtnice.

Revijo soustvarjamo skupaj s številnimi strokovnjaki, ki vsak na svojem področju pripravljajo različne prispevke. K sodelovanju vabimo otroke, vzgojiteljice in učiteljice, pa tudi starše. Skupaj z vami želimo kakovostno in ustvarjalno preživljati prosti čas, zato vas vabimo, da sodelujete tudi vi in nam posredujete vaše zamisli, odkrijete skrite kotičke vašega kraja ali kako drugače obogatite Prostočasnik.

Upam, da bo postal Prostočasnik sopotnik in nenadomestljiv prijatelj vašega prostega časa.

Rada Kos

Glavna in odgovorna urednica Prostočasnika